gamle duker får nytt liv

Lykken er å se nytt liv i den gamle bomullsduken fra bestemor!

Jeg er støtt og stadig innom bruktbutikker, på jakt etter gamle tekstiler av god kvalitet. Ofte kommer jeg over vakre gamle duker som har prydet ulike kaffebord opp gjennom tidene.

Dukene jeg kjøper er ofte like fine selv om de har levd et langt liv før de flyttet hjem til meg. Det kan jo bare bety at de er av god kvalitet og har mange år igjen før de blir til en eventuell pussefille eller stoffremse i et fillerye.

Dukene mine får dessverre sjelden ligge på et kaffebord, ikke fordi de har gått ut på dato, men fordi de har ugunstige mål og fordi jeg ser nye plagg i den gamle duken. Mine duker får som oftest et nytt og mer spennende liv, de har jo sett nok av kaffekopper og tebrød oppigjennom tidene.

Jeg koser meg virkelig når jeg kan sette meg ned for å skape nye plagg av gamle tekstiler. Mønster, broderi og farger viser på mange måter vei til hva det skal bli til slutt. Noen ganger blir det på mange måter som et puslespill når jeg skal legge mønsterdelene på stoffet. ARTIG OG SPENNENDE!

De tre ulike plaggene jeg viser her, er alle av gamle bomullsduker. To forklær og en tunika. Forklær er for meg et plagg som har mye nostalgi og som fortjener å få en renessanse, og da er det jo ingen ting som er bedre enn å sy det av den gammel duk.

.
.
Bakeforkle til barn

Dette forkleet til barn er sydd av et mønster jeg fant i en gammel bok (Sy forklær, smekker og servietter av Olaug Berg) og skal være fra 1925. Som dere ser er det trykk på lommen, en artig liten detalj. Jeg var på stofftrykk kurs for en tid tilbake, da brukte jeg akkurat denne duken til å prøve ut ulike trykkblokker. Det er faktisk et lite eventyr som står skrevet i blokkbokstaver, jeg sparte på prøvelappen til det en dag skulle komme til nytte, og det ble akkurat nå!

Sommerkjolen er sydd av en gammel bomullsduk av finsk design. Det er helt utrolig hvor godt fargene har holdt seg gjennom så mange år. Det simpelthen ropte HEI, JEG ER AV GOD KVALITET!

Da håper jeg du ble så inspirert at du også begynner å lete etter gamle duker som kan få nytt liv!

Jeg ønsker deg en fortsatt god tirsdag.

Sissel Andrea

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *